logo.jpg

Omgeving

Vanaf ons terrein kunt u naar en rondom het meer lopen, waar wij vanaf het terras op uitkijken. In dit meer mag worden gezwommen, er kan ook op worden gevaren met een rubberbootje (zelf meenemen!). Voor de liefhebbers van vissen zijn er voldoende mogelijkheden. Bij de receptie van de camping Kawan Village Château Le Verdoyer kan men u informeren over wandel- en fietsroutes in de omgeving. In het dorp Champs-Romain ligt een golfbaan met 9 holes.

Het dorp St.Saud Lacoussière ligt op een paar kilometer afstand. Hier vindt u o.a. een bakker, slager, apotheek en een Proxi supermarkt. U kunt overigens tijdens het kampeerseizoen ook terecht in de campingwinkel. Vlak bij St.Saud Lacoussière ligt een 13 ha. groot meer, het Grand Étang.

Voor wat uitvoeriger boodschappen rijdt u naar de supermarkt Simply Market in St. Pardoux la Rivière (9 km) of naarhet op ca. 15 km gelegen Nontron, waar behalve supermarkten - Lidl, Super U en Intermarché - ook diverse andere winkels zijn. Op zaterdag is er in Nontron bovendien een grote weekmarkt.
Op woensdag is er een grote markt in Piégut-Pluviers, circa 17 km ten noorden van Le Verdoyer.

Ons huis ligt in het Parc Naturel Régional Périgord-Limousin, een natuurgebied van 1800 km2 met 78 dorpen/stadjes en nog geen 50.000 inwoners.

In de nabije omgeving zijn diverse plaatsen en bezienswaardigheden die de moeite van het bezoeken waard zijn. In de boekenkast vindt u veel informatie, inclusief toeristische kaarten en gidsen van de streek. Kijkt u ook eens onder de knop Links op deze website.